APK keuring in Utrecht

Garage van der Wind is al sinds 1981 een erkend APK-keuringsstation in Utrecht. Wij verzorgen APK-keuringen voor voertuigen tot 3500 kg, inclusief benzine, diesel, LPG, hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto's. Combineer uw jaarlijkse APK met een onderhoudsbeurt en profiteer van een gratis keuring. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat uw auto in topconditie blijft.

Wat houdt een APK in?

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een verplichte controle voor voertuigen vanaf 3 of 4 jaar oud, afhankelijk van het type brandstof. Tijdens de APK in Utrecht worden alle belangrijke veiligheids- en milieueisen gecontroleerd. Het doel is ervoor te zorgen dat uw auto voldoet aan de wettelijke minimumeisen die door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) zijn opgesteld. Mocht uw auto niet worden goedgekeurd, dan krijgt u van ons een eerlijk en transparant advies over de noodzakelijke reparaties. De APK-regels zijn vast, maar voor de reparaties zijn er vaak meerdere opties. Wij helpen u graag bij het kiezen van de beste en meest voordelige oplossing.

Tijdige APK herinneringen

Het is belangrijk om uw APK op tijd te laten uitvoeren. Via de website van de RDW kunt u instellen dat u herinnerd wilt worden aan de jaarlijkse APK. Daarnaast sturen wij, indien u uw e-mailadres aan ons doorgeeft, altijd tijdig een herinnering. Maak vooral op tijd een afspraak, zeker richting de zomerperiode. Uw auto kan al twee maanden voor de vervaldatum gekeurd worden, zonder dat u die twee maanden kwijtraakt, omdat de APK-datum gelijk blijft.

Maak nu een afspraak
shutterstock_334499147
apk utrecht

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK in Utrecht?

Tijdens de APK-keuring in Utrecht wordt uw auto grondig gecontroleerd op diverse cruciale punten om te waarborgen dat deze voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Naast de standaard controles op verlichting, remmen, banden, stuurinrichting, ophanging, schokdempers, carrosserie en uitlaatgassen, worden ook specifieke onderdelen zoals de motor, elektronica en wieluitlijning nauwkeurig geïnspecteerd.

Ook kunt u denken aan extra diensten zoals motorreiniging en een storingsdiagnose.

Voorbereiding op de APK keuring in Utrecht

Een goede voorbereiding op de APK-keuring kan helpen om verrassingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw auto soepel door de keuring komt. Hier zijn enkele tips om uw voertuig klaar te maken:

 • Verlichting: Controleer alle lichten van uw auto, inclusief koplampen, remlichten, richtingaanwijzers en achterlichten. Zorg ervoor dat ze allemaal goed werken en vervang eventuele kapotte lampen.
 • Bandenspanning en profiel: Controleer de bandenspanning en zorg ervoor dat deze op het juiste niveau is. Ook is het belangrijk om het profiel van de banden te controleren; dit moet voldoende diepte hebben en gelijkmatig gesleten zijn.
 • Vloeistofniveaus: Controleer de niveaus van de belangrijkste vloeistoffen, zoals motorolie, remvloeistof, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Vul deze indien nodig bij.
 • Ruitenwissers: Zorg ervoor dat uw ruitenwissers in goede staat zijn en geen strepen achterlaten. Vervang de ruitenwissers als ze versleten zijn.
 • Remmen: Let op het functioneren van de remmen. Als u merkt dat de remweg langer is geworden of dat de remmen piepen, laat ze dan controleren door een professional.
 • Uitlaat en roetfilter: Controleer de uitlaat op lekkages en roest. Voor dieselauto's is het ook belangrijk om te controleren of het roetfilter goed functioneert.
 • Gordels: Zorg ervoor dat alle veiligheidsgordels goed werken en niet beschadigd zijn.

Gecombineerde APK en onderhoudsbeurt

Het combineren van de APK-keuring met een onderhoudsbeurt biedt tal van voordelen. U bespaart niet alleen tijd en geld door slechts één afspraak te maken en uw auto maar één dag te missen, maar ook wordt uw voertuig grondig nagekeken en onderhouden. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid en betrouwbaarheid, maar helpt ook om onverwachte reparatiekosten in de toekomst te voorkomen. Onze ervaren monteurs controleren tijdens de onderhoudsbeurt op slijtage en kleine defecten die tijdens de APK-keuring over het hoofd kunnen worden gezien, maar die op lange termijn problemen kunnen veroorzaken. Zo blijft uw auto in optimale conditie voor veilig rijplezier.

Waarom kiezen voor Garage van der Wind?

 • Eerlijke en transparante manier van werken
 • Hoge kwaliteit
 • Concurrerende prijzen
 • Verscheidenheid aan diensten
 • Officieel erkend diagnose specialist en hybride/EV-specialist

Plan direct uw APK afspraak in

Neem vandaag nog contact met ons op om uw APK-keuring in te plannen. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen en ervoor te zorgen dat uw auto snel en professioneel wordt gekeurd. Vul direct ons online afspraakformulier in. Wij kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Maak nu een afspraak

Voordelen van combineren van APK met onderhoud?

Door uw APK-keuring te combineren met een onderhoudsbeurt profiteert u niet alleen van tijdswinst, maar ook van een grondige inspectie van uw voertuig. Onze monteurs kunnen tijdens de onderhoudsbeurt eventuele kleine gebreken verhelpen voordat ze grote problemen worden, wat leidt tot lagere reparatiekosten en een betrouwbaardere auto.

Welke controles worden uitgevoerd tijdens de APK-keuring?

Bij Garage van der Wind in Utrecht voeren we niet alleen standaard controles uit op verlichting, remmen en banden, maar inspecteren we ook de staat van de motor, elektronica en uitlaatgassen. Deze grondige inspectie zorgt ervoor dat uw auto niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook goed blijft rijden op de weg.

Kan ik auto voor vervaldatum APK laten keuren?

Ja, bij Garage van der Wind kunt u uw auto tot twee maanden voor de vervaldatum laten keuren zonder dat de nieuwe vervaldatum verandert. Dit geeft u flexibiliteit en zekerheid dat uw auto tijdig gekeurd wordt.

Waarom kiezen klanten voor Garage van der Wind voor hun APK-keuring?

Klanten kiezen voor Garage van der Wind vanwege onze reputatie als eerlijk en betrouwbaar keuringsstation. We bieden hoogwaardige kwaliteit tegen concurrerende prijzen. We zijn erkend als diagnose specialist en hebben expertise in hybride en elektrische voertuigen. Onze klantgerichte service en grondige aanpak maken ons de ideale keuze voor uw APK-keuring in Utrecht.