Auto uitlijnen – goed voor milieu, veiligheid en uw portemonnee!

De wielen onder uw auto staan er nooit (zomaar) recht onder. De fabrikant heeft voor iedere auto de ideale wielstand vooraf exact bepaald. De juiste wielstand zorgt voor een goede wegligging en een stabiele (veilige) besturing. Andersom geldt ook: staan de wielen niet goed, dan kost dat altijd geld!

  1. De banden slijtage neemt (sterk) toe bij verkeerde uitlijning.
  2. Ook stijgt het
  3. En dan wordt de auto ook nog minder goed bestuurbaar.

Dat kost allemaal onnodig geld en is natuurlijk ook minder veilig.

Maar: hoe weet je nu of de uitlijning niet goed staat? Soms zie je dit heel goed aan de banden, maar veel vaker kun je dit alleen vaststellen met een controle. Laat daarom regelmatig preventief uw auto uitlijnen en bespaar zo kosten!

Raakt u bij het parkeren wel eens een keer (stevig) een stoeprand? Dit is de meest voorkomende oorzaak van problemen met de wieluitlijning. Handig om te weten….  Ook rijden door grote kuilen kan zorgen voor problemen. De wieluitlijning kan dan ook ontregeld  raken! Zo snel gaat dat soms echt. Wij hebben de juiste apparatuur om de wieluitlijning van alle merken auto’s rondom (vierkant uitlijnen) te controleren en af te stellen. Wel zo’n veilig gevoel en ook nog goed voor uw portemonnee en het milieu!

Neem contact met ons op voor meer uitleg, of om een afspraak te plannen voor het controleren en indien nodig afstellen van de wieluitlijning van uw auto. Zo voorkomt u b.v. een scheef afgesleten band zoals op de afbeelding hieronder!

Neem contact op
Maak nu een afspraak voor een uitlijnbeurt of controle
shutterstock_635977388
shutterstock_1090882505