APK in Utrecht voor uw auto

Is het tijd voor APK in Utrecht? Neem dan direct contact op met Garage van der Wind. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een APK keuring in Utrecht. Bij ons krijgt u service van hoge kwaliteit voor een goede prijs. Naast een APK keuring, kunt u bij ons onder andere terecht voor storingsdiagnoses, hybride/EV en verkoop.

Een van onze diensten, is dat wij de APK gratis aanbieden als u bij ons komt voor het jaarlijkse (grote) onderhoud. Onze gediplomeerde keurmeesters voeren de APK keuring altijd uit, zodat u zeker weet dat uw auto veilig genoeg is om de weg op te gaan.

APK in Utrecht bij Garage van der Wind

 • Eerlijke en transparante manier van werken;
 • Hoge kwaliteit;
 • Concurrerende prijzen;
 • Verscheidenheid aan diensten;
 • Officieel erkend diagnosespecialist en hybride/EV specialist.

Is uw auto toe aan een APK keuring in Utrecht? Wacht dan niet te lang en neem direct contact met ons op voor een afspraak of kom gerust bij onze garage langs. U kunt ook online een afspraak maken via onze website, dan helpen we u zo snel mogelijk. We zijn geopend op werkdagen tussen 7:30 en 17:30.

apk utrecht

APK in Utrecht voor alle voertuigen

Wij zijn bevoegd om APK uit te voeren aan elk voertuig tot 3500 kg. U kunt bij ons terecht met een benzine, diesel, LPG, hybride, plug-in of volledig elektrische auto. Bij ons kunt u het jaarlijkse onderhoud combineren met de APK keuring in Utrecht. Wij voeren de APK dan gratis uit en u bent uw auto slechts één dag kwijt.

Als een auto niet APK gekeurd is en u er toch mee rijdt, bent u strafbaar. Hier staat een boete op die u van zowel de politie als de Rijksdienst voor het Wegverkeer kunt krijgen. Dat wilt u uiteraard voorkomen. De RDW stuurt u daarom altijd een brief voor de APK vervalt. Dit is ongeveer zes weken voor de vervaldatum. U hebt dan tijd genoeg om een afspraak voor de APK keuring in te plannen.

Wat is een APK keuring in Utrecht?

APK is verplicht voor elke auto die ouder is dan 3 of 4 jaar, afhankelijk van de brandstofsoort. Er zijn landelijke minimumeisen opgesteld door de RDW. Deze zijn vastgelegd in de wet, wat betekent dat wij hier niet van af kunnen wijken. Bij de APK wordt de auto op alle belangrijke veiligheids- en milieueisen gecontroleerd.Indien wij uw auto niet kunnen goedkeuren, krijgt u een goed en eerlijk advies. Zo adviseren wij u altijd voor eventuele oplossingen en reparaties wanneer dit mogelijk is. Hierbij houden we rekening met uw portemonnee. Bij ons krijgt u de best mogelijke oplossing.

Naast de herinnering van de RDW, sturen wij onze klanten (wanneer we uw e-mailadres hebben) ook altijd ruim op tijd een herinnering. Zo krijgt u de kans om op tijd een afspraak te maken voor de APK in Utrecht. Uw auto mag 2 maanden voor de vervaldatum reeds worden goedgekeurd. U verliest dan geen 2 maanden, want de APK-datum blijft gewoon gelijk.

apk utrecht

Onze overige diensten

Naast een APK keuring, kunt u voor nog veel meer zaken bij onze garage in Utrecht terecht. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet:

 • Onderhoud: u krijgt eerlijk advies, degelijk werk en een goede prijs;
 • Banden: u kunt bij ons terecht voor alle zomer- en winterbanden met korting;
 • Storingsdiagnose: door onze up-to-date kennis en apparatuur kunnen wij storingen uitlezen en verhelpen;
 • Airco onderhoud: een airco moet goed onderhouden worden om problemen te voorkomen;
 • Uitlijnen: een goede uitlijning van de wielen zorgt voor minder brandstofverbruik en de banden slijten minder snel;
 • Chip-tuning: dit zorgt voor meer vermogen, meer trekkracht en een fijnere auto;
 • Motorreiniging: om de motor van uw auto goed op conditie te houden.

Garage van der Wind in Utrecht: officieel erkend

Onze autogarage heeft een officieel muurschild. Dat houdt in dat wij een GMTO-diagnose specialist en GMTO-, EV- en hybridespecialist zijn. We lossen de storingen bij alle merken auto’s effectief op. Doordat we gebruik maken van een moderne 4-kanaals scope, kunnen we gelijktijdig vier verschillende signalen meten en onderling vergelijken.

We gebruiken compleet uitgeruste diagnosesystemen met een uitgebreide scope bij complexe storingen. Onze medewerkers gaan jaarlijks naar trainingen om hun kennis hierover up-to-date te houden. In onze garage werken goed opgeleide 1e monteurs, diverse APK-keurmeesters en meerdere diagnose specialisten. U kunt er dus vanuit gaan dat uw auto bij ons in goede handen is en dat deze na de APK in Utrecht weer veilig de weg op kan.

Plan direct een afspraak in voor APK in Utrecht

Heeft uw auto APK in Utrecht nodig? Maak gemakkelijk een afspraak via onze website, dan helpen wij u zo snel mogelijk. Ook voor andere zaken kunt u daar een afspraak maken. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Vul dan ons contactformulier in. U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer 0302516164 of een mail sturen naar werkplaats@garagevanderwind.nl. We beantwoorden uw vragen graag. Bent u in de buurt? Kom gerust even langs bij onze garage, dan helpen we u verder. Bekijk de homepage voor ons totale aanbod aan diensten.

 

Wat is APK en waarom is het belangrijk voor mijn auto in Utrecht?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is verplicht voor alle auto’s in Nederland. Het is essentieel om de verkeersveiligheid te waarborgen en milieunormen te handhaven. Bij Garage van der Wind in Utrecht voeren we APK-keuringen uit volgens de wettelijke normen.

Hoe vaak moet ik mijn auto in Utrecht voor APK laten keuren?

De frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van de leeftijd van uw auto. Nieuwe auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden en vervolgens jaarlijks. Voor auto’s ouder dan 3 jaar is jaarlijkse keuring verplicht.

Wat gebeurt er als mijn auto in Utrecht de APK niet doorstaat?

Als uw auto de APK niet doorstaat, ontvangt u een afkeurrapport met de gebreken. Garage van der Wind kan de benodigde reparaties uitvoeren, waarna we een herkeuring verzorgen om ervoor te zorgen dat uw auto aan alle vereisten voldoet.

Kan ik online een afspraak maken voor mijn APK-keuring in Utrecht?

Zeker! U kunt eenvoudig online een afspraak maken voor uw APK-keuring bij Garage van der Wind in Utrecht. Gebruik ons contactformulier op de website of bel ons op 030 – 25 16 164 om een geschikt tijdstip te plannen.